Annelie Lankhaar (18) is derdejaarsstudent aan de opleiding Apothekersassistent aan het Koning Willem I College in ’s-Hertogenbosch

‘De opleiding is een aanrader voor iedereen die van samenwerken houdt!’

“Mijn buurvrouw heeft mij destijds enthousiast gemaakt voor deze opleiding. Zij werkt als apothekersassistent en ik mocht een dagje met haar meelopen; dat vond ik ontzettend leuk."

De opleiding is best pittig, ik moet veel leren, meer dan ik had gedacht. Vooral de namen van de medicijnen zijn lastig, maar tegelijkertijd vind ik het ook wel weer een uitdaging! We krijgen onder meer les in patiëntenzorg, Nederlands, Engels, rekenen. En we lopen uiteraard stage! Daar leer je nog het allermeest, merk ik wel.

Alles wat je doet wordt twee keer gecontroleerd en dat is ook echt nodig. Je mag natuurlijk geen fouten maken.

"Hoewel ik derdejaars ben, heb ik nog niet het gevoel dat ik al helemaal zelfstandig aan de slag kan. Ik zal in de praktijk nog veel moeten leren en daar heb ik ook echt zin in. Het contact met de mensen is voor mij een echte meerwaarde aan het werk. Deze opleiding is een echte aanrader voor iedereen die van samenwerken houdt en niet te beroerd is om flink te leren. Ik heb geen seconde spijt van mijn keuze!"